SPOJUJEME
Spřátelené projekty využívají synergie v rámci SPOJUJEME a sdílí mezi sebou znalosti a zkušenosti nabyté v oblasti gastronomie, zábavy a pronájmu eventových prostor.
Spojujeme eventové prostory pro každou příležitost a nabízíme služby jak agenturám, tak koncovým zákazníkům a soukromým osobám, kterým dokážeme poskytnout veškerý komfort a služby.
Jsme členy České eventové asociace.
V roce 2023 jsme realizovali přes 300 eventů.
Tak šel čas
Mise
Vytváříme unikátní koncept spolupráce, kdy jednotlivé spřátelené podniky vytváří nové trendy na trhu v ČR. Sdílí informace, lidi i zkušenosti. Dohromady jsou silnější než každý jednotlivě.
Vize
Vytváříme místa kde se mohou lidé potkávat a zapomenout na chvíli na všední starosti. Odnesou si nezapomenutelné zážitky, které se vryjí do paměti.
Naše hodnoty, #jdetoijinak
Přemýšlíme nad tím, co a jak děláme. Věříme totiž, že to jde i jinak, s ohledem na životní prostředí.
Jací tedy jsme a co děláme konkrétně?
JSME NÁROČNÍ, POKUD JDE O JÍDLO:
- Spojujeme u jednoho stolu všechny, kteří chtějí jíst dobře. Bez předsudků a bez kompromisů.
- Chceme, aby jídlo na talíři dávalo smysl. Aby bylo nutričně vyvážené, z kvalitních surovin, esteticky naservírované, netradiční a hlavně chutné.
- Hlásíme se k flexitariánství.
- Fermentujeme. Zeleninu i limonády.
- Bílý cukr má u nás zákaz vstupu.
- Používáme minimum průmyslově zpracovaných výrobků a když už je musíme použít, kontrolujeme, že jejich složení dává smysl.
- Šunku nám například v Maso Domů připravují pouze pro nás, a to bez cukru a bez přidaných konzervantů.
JSME ODPOVĚDNÍ:
- Pečlivě vybíráme lokální a společensky odpovědné dodavatele. S většinou máme osobní vztah.
- Vajíčka nám vozí z rodinné farmy pana Kubáta, kde mají slepice téměř 1 hektar volného výběhu.
- Maso odebíráme z BioParku, do kterého je zapojeno několik desítek českých ekofarem z podhorských oblastí.
- Nakupujeme křivou, či jinak „k vyhození odsouzenou“ zeleninu od Odbytového družstva Polabí.
- Část bylinek, které používáme, si naši kuchaři pěstují sami na svých zahrádkách.
- Upřednostňujeme produkty s ekologickým aspektem jako např. konferenční židle ve Spojce Events (vyrobené z oceánského odpadního plastu) anebo odpadkové koše v Endorfinu (koupě kterých podpořila čištění oceánů).
- Všechny naše prostory jsou v maximální možné míře marketing free.
JSME EKOLOGIČTÍ:
- Upřednostňujeme recyklované a recyklovatelné materiály.
- Sami recyklujeme a upcyklujeme vždy, vše a všude.
- Naše kanceláře vedeme v maximální možné míře bezpapírově.
- Omezujeme jednotlivě balené produkty, take away kelímky, brčka a pod. na absolutně nezbytné minimum. Když už je použít musíme, vybíráme jejich ekologické varianty.
- Omezujeme také balené nápoje v nabídce. Když už nějaké nabízíme, jsou vždy ve skle anebo v plechu, nikdy ne v plastové láhvi.
- Klasické menu boxy nevedeme. Nabízíme pouze REkrabičky.
- Jako dekorace cateringu používáme živé rostliny či přírodniny.
- Minimalizujeme odpad jak to jen jde.
JSME PŘÁTELŠTÍ:
- Děti z dětských domovů si během letních prázdnin mohou přijít zahrát únikové hry zdarma.
- Zapojujeme se do komunitního života v lokalitě našich podniků.
- Sousední podniky u nás mají speciální podmínky.
- Všechny naše podniky jsou children friendly a pet friendly.
Náš příběh
2013 | ETNOSVĚT
Otevřeli jsme vegetariánskou restauraci, která společně s naším týmem mezinárodních kuchařů rychle ukázala, že vegetariánská jídla jsou pestrá, výživná a především lahodná. Souběžně s restaurací jsme otevřeli konferenční patro s kapacitou 170 hostů. Restaurace obdržela ocenění Skokan roku 2016 a nejlepší vegetariánská restaurace 2016 od portálu restu.cz
Mimo dobré jídlo máme rádi i zábavu, hlavně únikové hry. Touha vytvořit místo, kde by hráči hned po skončení hry mohli sdílet své dojmy nad sklenkou dobrého pití, nám byla hnacím motorem pro vznik Endorfinu. K tomu jsme přidali koncept eventového sálu, který umožňuje firmám i jedincům pořádat akce, na které jim můžeme zajistit i doprovodné programy. Vznikl tak multifunkční prostor s pěti únikovými hrami, barem a sálem k pronájmu s možností doprovodného programu pro odpočinek i zábavu.
V oblasti zábavního průmyslu máme rozsáhlé zkušenosti z celého světa. Ty jsme v roce 2018 spojili pod značkou Show Must Go On. Na český trh jsme tak přinesli neotřelé teambuildingové a doprovodné programy pro eventy. Klademe důraz zejména na kvalitní zábavu a profesionální moderaci. V roce 2020 jsme byli průkopníky online teambuildingů a online vánočních večírků v České republice. S tímto nasazením stoupáme dále.
Koncept vzešel z myšlenky spojit vegany i vášnivé milovníky masa tak, aby nikdo nemusel ustupovat svým preferencím a dělat kompromisy. To nás dovedlo k založení restaurace, kde si mohou všichni pochutnat, ať už dávají přednost rostlinné stravě nebo masu. Přistupujeme k jídlu s ohledem a respektem, a tak jsme vytvořili první flexitariánskou restauraci v České republice, kde můžeme jíst všichni spolu.
Organizování akcí jsme v roce 2019 již měli v malíčku, a proto jsme dlouhou dobu hledali vhodný prostor pro velké eventy, které bychom mohli pronajímat. Když se nám naskytla příležitost spojit tento prostor s restaurací Spojka Karlín, neváhali jsme ani chvíli a vznikla Spojka Events.
2019 | ETNOSVĚT
I my jsme narazili na nedostatek zkušených gastro profesionálů na trhu práce. S ohledem na náročnost provozování dvou restaurací, jsme se po zralé úvaze rozhodli plně se soustředit pouze na Spojku Karlín. Uzavření Etnosvěta jsme původně plánovali na duben 2020, pandemie Covid to však nakonec ještě o měsíc uspíšila. Byla to jízda, kterou jsme si opravdu užili.
Podobně jako u většiny našich projektů, myšlenka office cateringu vznikla jako odpověď na potřeby našich klientů. Obdrželi jsme množství poptávek po esteticky i chuťově vyladěném office občerstvení typu finger food. Na trhu jsme však nenašli žádný produkt, který by patřičné kvality dosahoval. Rozhodli jsme se tedy tento koncept uvést na trh sami a vznikl Dark Kitchen.